Kerékpárutak

Projekt megnevezése:

Kerékpárutak Szanyban

 

Projekt azonosító száma:

TOP-3.1.1-15-GM1-2016-00006

 

Kedvezményezett:

Szany Nagyközség Önkormányzata

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

75 029 945 Ft

 

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. június 1.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2018. december 20.

 

 

 

Projekt bemutatása

Szany NagyközségÖnkormányzata a település kerékpárút hálózatának fejlesztéséretöbb mint 75 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

 

Szany Nagyközség Önkormányzata az Európai Uniós támogatásból a település belterületén meglévő kerékpárút két újabb ütemének megvalósítását tervezi, mely folytatása a településen szakaszosan szétválasztott kerékpáros és közúti forgalomnak. A mintegy 1.122 méteres összefüggő kerékpárút elősegíti a kerékpáros forgalom biztonságos megvalósulását a településen belül, valamint a külterületen is. A lakosok számára könnyebben megközelíthető lesza munkahelyük, egyszerűbben és biztonságosabban elérhetők lesznek a napi életvitelhez szükséges szolgáltatások.

A 75,03 millió forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően a projekt sorána Kossuth utcában meglévő kerékpárforgalmi terület kialakításának folytatása, valamint a Béke utca vasútállomásigtartó fejlesztése valósul meg.

A közút burkolatszélessége a Kossuth Lajos utcában éppen csak megfelel a kétirányú forgalom számára, ezért a kerékpáros forgalom fokozott balesetveszélyt jelent a közlekedők számára, ezért megfelelő kerékpárút és a szükséges szélességű gyalogjárda kerül kialakításra. A fejlesztés a Táncsics utcától a Béke utcai csomópontig tart.

A Béke utcában is megfelelő kerékpárút és a szükséges szélességű gyalogjárda kerül kialakításra, továbbá ezen szakasz elején található buszmegálló és a hozzá csatlakozó peron is a jelenlegi előírások figyelembevételével kerül átalakításra.A fejlesztés a Kossuth utcai csomóponttól a vasútállomásig tart.

Szany Nagyközség településén a 75 millió forintosEurópai Unióstámogatásnak köszönhetőentehát újabb kerékpárutak létesülnek, így hozzájárulva a fenntartható közlekedési módok közlekedési feltételeinek javulásához,a település lakosságának biztonságérzetéhez, a jobb életkörülményekhez, a könnyebb munkába jutás megteremtéséhez.

A fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a CO2 kibocsátás csökkentéséhez és az élhető városi, települési környezet megteremtéséhez.

Szany Nagyközség Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a beruházás valamennyi közlekedő számára biztosítsa a biztonságos közlekedés feltételeit.

Közbeszerzés:

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételre felhívott gazdasági szereplők

Bontási jegyzőkönyv

Közbeszerzési dokumentáció

Összegzés

A kivitelezői szerződés 2018. szeptember 18-i nappal megkötésre került.

2018. november 9. nappal a kivitelezési munkálatok elérték a 25%-os készültségi fokot.

2018. december 2. nappal a Kossuth utcai kerékpárút elkészült.

2018. december 2. nappal a Béke úti kerékpárút elkészült.

2018. december 20. nappal a projekt fizikai befejezése megtörtént.

Szany TOP kerékpárút 1

Szany TOP kerékpárút 2

Szany TOP kerékpárút 3

Szany TOP kerékpárút 4