Kápolnai út felújítása

Projekt címe: „Kápolnai út felújítása és útkarbantartáshoz szükséges gépek vásárlása”

Felhívás címe: Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése

Kódszáma: VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

Projekt azonosítója: 1827207795

 

 

Kedvezményezett:                           Szany Nagyközség Önkormányzata

                                                         9317 Szany, Kossuth Lajos utca 5.

A projekt megvalósítási időszaka:   2018.04.01 – 2018.12.31

A szerződött támogatás összege:   58 797 866 Ft

A támogatás mértéke:                     90 %

A fejlesztéssel érintett ingatlanok (megvalósítási helyszínek):

                                                         1. Szany Nagyközség Önkormányzata

                                                         9317 Szany, Kossuth Lajos utca 5.

                                                          2. Kápolna út

                                                         9317 Szany, Kápolna út.

 

Szany Nagyközség Önkormányzata az Európai Unió támogatásával megvalósuló Széchenyi 2020 Program keretében „Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” című pályázati felhívásra benyújtott „Kápolnai út felújítása és útkarbantartáshoz szükséges gépek vásárlása” című pályázata vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke az elszámolható összköltség 90 % - a, amely 58,8 millió Forint.

Magyarország Kormányának felhívása a vidéki térségekben található, külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése megvalósítása érdekében jelent meg. A felhívás célja a vidéki térségekben élők életminőségének javítása, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének fejlesztése, a földrajzi mobilitás elősegítése, ezeken keresztül a térség gazdaságának fejlesztése. 

A projekt tartalma:

A projekt keretében Szany külterületén elhelyezkedő Kápolnai út felújítása és munkagépek beszerzése valósul meg.

A szükséges beszerzések esetében a partnerek kiválasztásánál szempont a közelség, minimalizálva 15% alá a szállítási költségeket. A következő gépeket vásárolja meg az Önkormányzat:

- 1 db mulcsozó

- 1 db ágaprító

- 1 db tereprendező

A projekt keretében önkormányzati tulajdonú vagy önkormányzati vagyonkezelésben lévő, külterületi, már meglévő földút stabilizálása történik.  A fejleszteni kívánt földút – talajút száraz időben járható, csapadékos időben nem, mentén helyenként ligetes területek találhatóak, árkok valamikor voltak, de mára már nyomuk sincs. Jelentős erdőgazdasági és mezőgazdasági forgalmat bonyolít. A szerkezetre hulló csapadékot részben maga a pályaszerkezet vezeti el, részben a környező terep nyeli el. Az út mindkét oldalán vízelvezető árkot tervez az Önkormányzat kialakítani, 1,1-6,0 m2 közötti szelvénymérettel. Az útfelújítás tervezésénél olyan anyagokban gondolkodtak, melyek tartósak, illetve a közbeszerzési eljárás lefolytatásakor figyelembe veszik a kivitelezésre vállalt feltételeket is.

Mind a kivitelezés, mind a fenntartás költséghatékonyságához elengedhetetlen volt, hogy a burkolati rétegnek azt a vastagságát állapítsák meg, amelyek képessé teszik a szerkezetet arra, hogy megfeleljen a forgalmi terhelésnek, legalább 10 év élettartamra vonatkoztatva.

Projekttel kapcsolatos további információk:

Funtek János jegyző

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel.: +36 (30) 443 5104

„Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa.”

 

Logó EMVA