Hírek

OTTHONUNK VÉDELME - A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály felhívása:

Otthona és hétvégi háza védelmében!

A több éves tapasztalatok, kimutatások azt tükrözik, hogy nyáron nő az ingatlan betörések száma.

A hosszabb időre üresen hagyott ház meglehetősen nagy csáberőt jelent a betörők számára, érdemes tehát ügyelni a biztonságra elutazás előtt. Százszázalékos biztonság nem létezik, de néhány óvintézkedéssel megnehezíthetjük a betörők dolgát.
- Győződjünk meg arról, hogy az ajtókat, ablakokat jól zártuk-e be, ugyanis az utazás előtti nagy sietségben megeshet, hogy megfeledkezünk róla, figyelmetlenségünkért, pedig nagy árat fizethetünk.
- Óvja, védje értékeit, szereltessen fel minősített zárakat, hevederzárat, riasztó-berendezést.
- A villanyóra szekrényét zárjuk biztonságosan, hogy a behatoló ne tudja előre elsötétíteni a lakást, illetve ezzel együtt az elektronikus riasztást is kiiktatni.
- Érdemes beszerezni néhány időzített kapcsolót, amelyekkel szabályozható, hogy melyik lámpa mikor kapcsolódjon be magától a távollét alatt, azt a látszatot keltve, hogy vannak a lakásban.
- Kérjünk meg egy ismerőst vagy egy megbízható szomszédot, hogy rendszeresen ürítse a postaládát, a szemétszállítási napokon a kukát is helyezze ki a ház elé, függetlenül attól, hogy tartalmaz-e valamit, vagy sem, esténként kapcsolja fel a villanyt, és húzza le a rolókat vagy húzza be a függönyöket. Fontos, hogy a redőnyök, függönyök ne legyenek állandóan leengedve, illetve behúzva, mivel ez is egy jel arra nézve, hogy senki sem tartózkodik a lakásban, házban.
- A legfontosabb, Ne verjük nagydobra, hogy nyaralni megyünk! Ne osszuk meg a nyaralóhelyen készült fotókat a nagyvilággal nyaralás alatt!
Egyre többen rendelkeznek hétvégi házakkal, borpincékkel lehetőség szerint ott is törekedjünk biztonságtechnikai eszközök használatára. (biztonsági ajtó felszerelésére, amely több ponton záródik, rács felszerelése ablakokra…) 
Fogadják meg tanácsainkat, hogy ne váljanak Áldozattá!